Osoite:
Järvikyläntie 3
91700 Vaala

Vaalan kirkko on seurakunnan pääkirkko. Sen on suunnitellut arkkitehti Dag Englund ja se valmistui 1961. Arkkitehti Matti Leiber suunnitteli laajennusosan ja se valmistui vuonna 1988. Laajennusosaan kuuluvat kellotorni, seurakuntasali sekä keittiö.

Kirkkosali on tyyliltään 1960-luvun pelkistettyä arkkitehtuuria. Kirkossa on istumapaikkoja noin 300 hengelle.  Kirkossa on Kangasalan urkutehtaan vuonna 1961 valmistuneet 15-äänikertaiset urut. Kirkkosalissa on lisäksi sähköpiano.

Kirkkosalin vieressä on seurakuntasali, jossa on mahdollisuus järjestää perhejuhlia ja muita tilaisuuksia. Seurakuntasalissa on pöytäpaikkoja noin 120 hengelle.

Seurakuntakeskuksessa ovat myös kirkkoherranvirasto, lapsi- ja nuorisotyön tilat sekä henkilökunnan työhuoneet. Kirkon vieressä on seurakunnan asuntotalo, jossa on asuntojen lisäksi myös lähetystoimisto ja Kahvikamari.